Cap a l'interior, encara que sense perdre la vista al mar, la fisonomia del paisatge convida als que busquen emocions a reptar a la natura.
Descripción
L'abrupta geografia interior ha configurat un paisatge que s'ha aliat amb els esports d'aventura. Gaudir de la pràctica de l'esport s'uneix així al patrimoni natural i cultural de la província. Senderisme, escalada, barranquisme, puenting, parapent o vols amb globus són solament algunes de les possibilitats que brinda l'interior de la província i que faran les delícies dels més atrevits.
Entre els barrancs, destaca el de l'Infern a La Vall de Laguar, conegut com la catedral del senderisme, amb els seus nou quilòmetres de longitud a través d'un estret i escarpat passadís. Pots simplement anar o també deixar-te guiar pels experts d'empreses especialitzades. Per als més prudents, n'hi ha centenars de quilòmetres en les 212 senderes de petit recorregut (PR-CV) que travessen la província i el de gran recorregut (GR) que va des d'Alcoi fins al Pinós. I també les rutes per les vies verdes, que discorren sobre antigues infraestructures ferroviàries, com ara la del Maigmó i la d'Alcoi. Els que opten per pujar muntanyes, però sense sendera, compten amb una gran oferta tant d'espais, ja que Alacant és la segona província més muntanyenca d'Espanya, com d'empreses de turisme actiu i clubs i associacions que organitzen activitats, entre elles la Federació d'Esports de Muntanya i Escalada de la Comunitat Valenciana.
La Serra Aitana, amb 1.558 metres d'altitud, és «el sostre d'Alacant» i visita obligada per als amants del ciclisme de nivell. De fet, forma part del recorregut de la Volta Ciclista a Espanya. Per als menys preparats, n'hi ha multitud de rutes amb bicicleta. Solament cal cercar un poc o deixar-se aconsellar en els dos centres BTT de la província, a L'Orxa i al Vall de Pop. Hi ha centenars de quilòmetres senyalitzats per a perdre's pel paisatge. Si vols, pots. I per si necessites ajuda, ací està l'Associació de la Comunitat Valenciana d'Empreses de Turisme Actiu.